Abonneren  Inloggen
Van onze partner Prindustry

Bestelportaal voor Statiegeld Nederland

28 september 2021

Sinds 1 juli zit er statiegeld op kleine plastic flesjes. Statiegeld Nederland had voor dit nieuwe statiegeldsysteem een brandportal nodig voor alle innamepunten om gemakkelijk de POS-materialen en inleverbakken te bestellen. Prindustry ontwikkelde deze brandportal in nauwe samenwerking met grafische professionals.

Inname plastic flesjes in een bioscoop

Een landelijke campagne moet Nederlanders bewust maken over het inleveren van plastic flesjes met statiegeld. Statiegeld Nederland wilde alle campagnematerialen hiervoor eenvoudig online laten bestellen en personaliseren door alle innamepunten, zoals sportclubs, supermarkten, bioscopen of tankstations. Statiegeld had echter nog helemaal geen bestel- of websysteem.

Prindustry ontwikkelde het bestelportaal voor alle communicatieproducten. Het gaat om een brandportal dat een one-stop bestel- en opmaakplatform biedt voor alle gebruikers. De gebruikers, de innamepunten, kunnen hier de campagnematerialen vinden die nodig zijn om klanten te informeren over het nieuwe statiegeldsysteem en de inzameling van plastic flesjes. Elk innamepunt kan een eigen login krijgen voor een persoonlijk account in het platform. Gebruikers kunnen de materialen downloaden, aanpassen met hun eigen logo of tekst en/of ervoor kiezen om het te laten drukken.

Ramon van Wingerden, directeur van Prindustry: ‘We hebben binnen dit bestelportaal online editor CHILI publish gekoppeld. Met deze editor kun je handig materialen personaliseren binnen templates met de eigen huisstijl. Er volgt een printklare output in de vorm van een PDF. Prindustry verbindt de PDF met printpartners, in dit geval Smid Media Solutions. Smid krijgt de drukwerkopdrachten automatisch binnen. Via slimme software verbinden we zo allerlei partners, producten en systemen met elkaar. Die geïntegreerde connectie is het voordeel voor de klant. Een klant wil gemak en dat vertalen wij met moderne automatiseringen en systeemintegraties.’

Neem zelf een kijkje op https://statiegeldnlportal.nl.