Abonneren  Inloggen

Manroland plaatst snijstraat bij Sappi

16 maart 2022

Manroland Benelux heeft een BaumannPerfecta snijstraat geplaatst bij papierfabriek Sappi in Maastricht. De machine is bedoeld om rotatief gesneden papier op formaat te snijden voor eindklanten.

Snijstraat

Voor de snijstraat waren verschillende configuraties mogelijk. Manroland heeft vooraf met Sappi uitvoerig de mogelijkheden besproken. Naar aanleiding van het overleg tussen de partijen adviseerde Manroland een configuratie bestaande uit de volgende drie machines (hierboven afgebeeld, van links naar rechts):

  • BaumannPerfecta BB 3 Q-S belader
  • BaumannPerfecta 132 TS ASE snijmachine
  • BaumannPerfecta BA3 P aflader

BaumannPerfecta BB 3 Q-S belader

De Baumann belader pakt automatisch op de ingestelde hoogte pakketten papier op. De hoogte kan worden ingesteld met een fotocel of met een separatiewig waardoor er velnauwkeurige pakkethoogten kunnen worden beladen.

De machine heeft ook de mogelijkheid om een maximale hoeveelheid te beladen. De aantallen vel zijn door de bediener in te stellen. De machine werkt vervolgens volautomatisch tot het laatste pak op de pallet. Na het beladen wordt het pak via een schuif transportsysteem, over de buffertafel, achter op de snijmachine geschoven.

BaumannPerfecta 132 TS ASE snijmachine

De 132 cm brede BaumannPerfecta snijmachine is onder meer voorzien van een programmeerautomaat die de bediener in staat stelt met alleen het invoeren van de bruto en netto formaten een snijprogramma te maken. Een klus die nu binnen een minuut is uitgevoerd. Alle functies worden automatisch mee geprogrammeerd. Via een grafisch overzicht wordt de bediener geïnformeerd wanneer een pak gedraaid moet worden en hoe er gesneden moet worden.

Persdrukregeling

Programma’s kunnen worden opgeslagen en met een uitgebreide ingebouwde zoekfunctie worden teruggevonden. De machine is ook voorzien van een automatische persdrukregeling die ervoor zorgt dat de ingestelde persdruk omgezet wordt naar een constante kracht per cm2.

De ASE staat voor automatisch snipper verwijder systeem. Wat inhoudt dat de voortafel voor een snijbeweging opengaat om het gesneden afval via een transportband af te voeren. Zo voorkom je nog meer lichamelijke belasting bij de bediener.

BaumannPerfecta BA3 P aflader

Na het snijden worden de pakken op de BaumannPerfecta BA3 P aflader gelegd. De letter P staat voor precisie. Het pakket wordt tijdens het afladen tussen de beide aanslagen op zijn plaats gehouden door een klem inrichting. Hierdoor worden de onderliggende pakketten netjes op elkaar afgestapeld.

Laserinrichting

De aflader is voorzien van een laserinrichting de pallet plaatsbepaling van de pallet. De bediener kan zien waar de lege pallet geplaatst moet worden om het papier exact op de rand van de pallet af te kunnen stapelen.