Abonneren  Inloggen

Drukkersmarkt in Nijmegen

2 mei 2022

Op 14 mei organiseert Drukwerk in de Marge een Drukkersmarkt in Nijmegen. Dertig stands met bijzonder, handgemaakt drukwerk: boekjes, affiches, kaarten en meer.

Margedrukkers bieden hun uitgaven en druksels aan, vaak gedrukt op oude persen met historische loden en houten letters. Het aanbod varieert van literaire uitgaven tot prenten, posters en kunstenaarsboeken. Bijna elke belangrijke Nederlandse auteur heeft in de loop van zijn of haar loopbaan wel bij een marginale uitgever gepubliceerd.
De oplagen zijn klein en er wordt veel aandacht besteed aan het samenspel tussen letter, papier en vormgeving.

Drukwerk in de Marge

Drukwerk in de Marge is een stichting die mensen verenigt die bezig zijn met drukken, in boekdruk of anderszins, of daar belangstelling voor hebben. De stichting organiseert jaarlijks samen met de Stichting Handboekbinden de Boekkunstbeurs, in november in de Pieterskerk te Leiden. De tweedaagse beurs trekt tussen de 1500 en 2000 bezoekers.

Jaarlijks terugkerend evenement

Deze Drukkersmarkt is een nieuw initiatief: een manier om liefhebbers van bijzonder drukwerk ook in het voorjaar aan hun trekken te laten komen. De bedoeling is dat de Drukkersmarkt een jaarlijks terugkerend evenement gaat worden.