Abonneren  Inloggen

Empack 2023 pakt uit in Den Bosch

29 maart 2023

Op 5 en 6 april 2023 vormen de Brabanthallen in Den Bosch het decor voor de 20e editie van Empack. Empack 2023 vindt gelijktijdig plaats met Packaging Innovations en Automation for Packaging. Verpakken, technologie, (consumenten)verpakkingen, design en automatisering komen onder één dak samen.

Materiaalkeuze, duurzaamheid en closed loop re-use zijn thema’s die de komende editie dragen. Het zijn de thema’s waarop exposanten en bezoekers elkaar vinden en sluit aan bij de vragen waarop de verpakkende industrie een antwoord zoekt. Op het event zijn niet alleen gevestigde namen te vinden. Ook innovatieve start-ups en nieuwe ondernemingen laten hun producten en oplossingen zien. Daarnaast zijn er in totaal 30 lezingen te volgen, die wat onderwerp betreft variëren van de psychologie van verpakkingen tot de oplossingen voor verpakkingen op logistiek gebied.

Sharon Haans is trots op het content programma. (Foto:Johan Seijbel

Jubileum

Sharon Haans, content coördinator bij organisator EasyFairs, is trots op het content programma. ‘We vieren het 20-jarig jubileum en daarom hebben we extra veel activiteiten, zoals twee kennis­theaters waarin we heel veel content gaan brengen en er zijn grote namen aan verbonden, zoals bijvoorbeeld op dag één Hello Fresh. We vinden het belangrijk om in te spelen op duurzaamheid en om handvatten te geven voor de bezoekers. We beginnen beide beurs­dagen met een kickstart in de centrale hal. Op de woensdag gaat dat over materiaalgebruik en werken we samen met de Vereniging van Nederlandse Verpakkingskundigen VNV. En op donderdag staan brand owners en consumenten centraal. Die tweede kickstart is dus meer gerelateerd aan Packaging Innovations.’

Packaging Innovations

Hoewel Packaging Innovations (PI) qua locatie is afgescheiden van Empack en als aparte beurs is gepositioneerd, kunnen Empack-bezoekers PI wel bezoeken met hun Empack-badge. Aanvankelijk zou PI vorig jaar worden gehouden als zelfstandige beurs, maar door corona durfde de organisatie dat nog niet aan. Na gesprekken met exposanten bleek de combinatie met Empack de juiste keuze. Sharon Haans: ‘Bedrijven die echt op Packaging Innovations willen staan en zich op die doelgroep willen richten, kunnen we zo optimaal bedienen. Maar er zijn ook bedrijven die zich op dezelfde markt richten, maar er toch voor kiezen om op Empack te staan. Dat is natuurlijk de keuze van de exposant.’

In het Kennistheater op Packaging Innovations wordt samengewerkt met KIDV, Now New Next, Green Serendipity en Planet Re-Use. Susanne den Otter, account manager bij EasyFairs: ‘We hebben toffe nieuwe partijen op Packaging Innovations en sommigen zijn weer teruggekeerd, zoals Zaanlandia Blik, Rivièra en Keizer. Een nieuwe exposant is UPM. We hebben er veel vertrouwen in dat de combinatie van beide beurzen werkt.’ Wie naar huis gaat, zal worden verrast met een hoogwaardig blik dat op de beurs is bedrukt door Aroja Xorfex. Ook het Kennistheater op Empack biedt een breed programma, met veel aandacht voor duurzaamheid.

Susanne den Otter: ‘Trots op een breed en zo volledig mogelijk aanbod’

Trots

Op de vraag waar ze het meest trots op zijn, zegt Sharon Haans: de Kickstarts, want die zijn de aftrap voor deze jubi­leumeditie. Den Otter is vooral trots dat het gelukt is een zo breed en volledig mogelijk aanbod van de markt in huis te hebben met veel nieuwe gezichten en dat op die manier een platform voor oplossingen wordt geboden.

NL Packaging Awards

Op de eerste beursdag, 5 april, maakt NL Packaging Awards bekend welke inzendingen zijn genomineerd voor een NL Packaging Award in de 12 categorieën. Dit zal om 10:45 gebeuren in Empack Theater 1 in hal 4. De bekendmaking van de winnaars van de NL Packaging Awards en de officiële NLPA-uitreiking vinden plaats op maandagmiddag 26 juni in het Singer Theater in Laren, onder leiding van Jort Kelder.

Hoogtepunten uit het kennisprogramma van Empack 2023:

5 april 2023

 • Kickstart VNV
 • Pitch OPACKGROUP
 • Bekendmaking genomineerden NL Packaging Awards 2023
 • Pitch Geostick
 • Pitch Ariane van Mancius, Now New Next
 • Pitch Roy Schoemaker RafCycle, UPM
 • Pitch Caroli Buitenhuis, Biocycle Hub

6 april 2023

 • Kickstart Empack/Packaging Innovations met Lucy van Keulen: ‘Wie leidt systeemverandering in, consument of brand owner?
 • Pitch voorraadbeheer, Jan Kraaijeveld, Slimstock
 • Pitch managementsoftware, Patrick van Soelen, Loftware
 • Pitch circulair en/of duurzaam? Rick Passenier, CIRCO

Het complete programma is te vinden op de website van Empack.


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters