Abonneren  Inloggen

89e editie Boekenweek dit weekend van start

15 maart 2024

De 89e editie van de Boekenweek vindt plaats van zaterdag 16 tot en met 24 maart 2024 en heeft als thema Bij ons in de familie. De Boekenweek wordt vanavond geopend met het Boekenbal, dat plaatsvindt in het Internationaal Theater Amsterdam. Het Boekenweekgeschenk is dit jaar het boek Gezinsverpakking, geschreven door schrijversfamilie Chabot.

De Boekenweek wordt sinds 1932 georganiseerd. ‘De Boekenweek is ontstaan om zoveel mogelijk mensen te inspireren nieuwe boeken te kopen’, aldus de organisatie. ‘Het is het mooiste en grootste jaarlijkse boekenfeest van Nederland, waarbij we de liefde voor het boek vieren. Het doel en het belang van de Boekenweek staat, na al die jaren, nog steeds als een huis.’

Boekenweekgeschenk

Bij besteding van € 15 aan Nederlandstalige boeken krijgen lezers het boekenweekgeschenk cadeau van de boekhandel. Het Boekenweekgeschenk verschijnt ook in een Friese editie. Daarnaast is er een thema-uitgave verkrijgbaar. Dit betreft de poëziebundel “Ooievaarsblues” van Bart Chabot, met daarin een verzameling van zijn mooiste poëzie over het familieleven. De thema-uitgave is voor € 5 te koop.