Abonneren  Inloggen

Domino Printing Sciences viert hattrick van drie investeringen in Digital Printing Solutions-divisie

6 juni 2024

Domino Printing Sciences (Domino), internationaal actief op het gebied van digitaal printen, coderen en markeren, heeft fors geïnvesteerd in zijn Digital Printing Solutions-divisie. Dit als onderdeel van de inspanningen van het bedrijf om het aanbod oplossingen en diensten uit te breiden voor de label- en golfkartonsectors. 

Het bedrijf opende onlangs een ultramodern trainingscentrum in de buurt van het hoofdkantoor in Cambridgeshire (VK) om zijn onderhoudstechnici van over de hele wereld cursussen en resources aan te bieden. Het nieuwe centrum is de meest recente ontwikkeling van Domino in de Digital Printing Solutions-divisie. Eerder introduceerde het bedrijf ook het Digital Solutions Programme. Dit helpt label- en verpakkingsfabrikanten bij de overstap naar een digitale productie, optimaliseert hun workflows en maximaliseert het rendement van hun digitale investeringen.

Het pas geopende trainingscentrum van Domino bestaat uit drie volledig uitgeruste professionele laboratoria. Deze beschikken over de nieuwste digitale printtechnologie voor een combinatie van theoretische en praktische training, plus klaslokalen en een laboratorium voor geavanceerd ontwikkelingswerk.

Technici van Domino volgen uitgebreide cursussen van drie weken waarin ze de nieuwste technologieën van het bedrijf leren installeren en onderhouden. Onder andere de monochrome printbalktechnologie van de K600i, kleuren inkjets zoals de N610i en N730i labelpersen, en de nieuwe digitale retrofitmodule N610i-R, ontworpen om converters met de integratie van digitale printtechnologie in bestaande flexografische lijnen te helpen komen aan bod. Het bedrijf is van plan de portfolio op termijn verder uit te breiden.

Het nieuwe trainingscentrum van Domino (Foto: Cameo Photography Ltd)

Technische trainingen

Julie Cross, Technical Director for Digital Printing bij Domino: ‘Dit centrum stelt ons in staat technische trainingen aan onze engineers te geven in een professionele omgeving. Zij keren daarna terug naar hun regio’s met alle kennis die ze nodig hebben om een uitstekende service aan onze klanten te leveren. We zullen het trainingsaanbod in de toekomst verder uitbreiden en de laboratoria gebruiken voor de verdere ontwikkeling van productverbeteringen en nieuwe toepassingen op het gebied van digitaal printen.’ Deze investering is een aanvulling op Domino’s Digital Solutions Programme, dat klanten wil helpen het meeste uit hun investering in digitaal printen te halen.

‘Digitaal printen creëert enorme kansen voor label- en verpakkingsfabrikanten. We begrijpen echter dat die overstap naar een nieuwe technologie ze afschrikt. Het proces kan een hele uitdaging zijn voor wie niet over de juiste ondersteuning beschikt’, aldus Andrew Murden, Global Aftersales Manager bij Domino. ‘Daarom hebben we het Digital Solutions Programme opgezet. Dat brengt experts met tientallen jaren ervaring in de sector bij elkaar om deze transitie te vereenvoudigen en onze klanten te ondersteunen met hun strategische bedrijfsdoelen. Zo zorgen we ervoor dat elke investering in digitalisering nieuwe mogelijkheden biedt.’

Domino’s inktfabriek in Liverpool

Investering van 6,6 miljoen pond

De opening van Domino’s nieuwe trainingscentrum volgt op de recente aankondiging dat Domino 6,6 miljoen pond investeert in zijn inktfabriek in Liverpool. De vestiging is sinds begin 2024 operationeel om de productiecapaciteit van Domino’s digitale printerinkten te vergroten. Als onderdeel van de investering is een nieuwe, volledig geautomatiseerde productielijn geïnstalleerd voor de materiaalbehandeling, formulering, verwerking, het afvullen, inspecteren en verpakken van de vele UV-inkten van Domino. Daarbij wordt vision- en robottechnologie gebruikt om de kwaliteit van het eindproduct te garanderen.

Deze nieuwe investering volgt al snel na de opening van Domino’s European Digital Centre of Excellence in Nieuwegein (Nederland) in 2022. Dit expertisecentrum is een speciale ruimte waar Europese klanten en distributeurs demonstraties op maat kunnen bijwonen. Ze doen hier ook praktijkervaring op met Domino’s volledige assortiment van digitale kleurenlabel- en golfkartonpersen. Er is ook technologie geïnstalleerd om een reeks Spectrum Events te streamen. Hierbij ligt de focus op specifieke aspecten van de technologie voor technici en klanten over de hele wereld. Dit bouwt voort op een succesformule uit de VS, waarbij printbedrijven, experts uit de sector en technologieleveranciers samenkomen om best practices te identificeren die productiviteit en bedrijfsgroei ondersteunen.

David Ellen, Divisional Director – Digital Printing bij Domino: ‘Domino zet zich in om innovatieve oplossingen te leveren die succes in het digitale tijdperk stimuleren. We zijn dan ook verheugd om onze recente investeringen aan te kondigen. Deze ontwikkelingen zullen ons helpen om een consistente output van hoge kwaliteit te leveren. Daarmee voldoen we aan de eisen van onze klanten, zodat zij op hun beurt hun producten kunnen verbeteren om de verwachtingen van hun klanten te overtreffen.’

Foto boven: In het nieuwe trainingscentrum gaat Domino onderhoudstechnici van over de hele wereld cursussen en resources aanbieden.


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief